Hos Hansen Fysioterapi tror vi på, at den bedste behandling er en kombination af forskellige tilgange, der arbejder sammen for at opnå optimale resultater. Derfor kombinerer vi manuel behandling og fysioterapi for at skabe en helhedsorienteret løsning, der både genopretter kroppens balance og opbygger dens styrke.
Vi har hos Hansen Fysioterapi samlet de mest Googlede FAQ for diagnosen ROTATORCUFF LÆSION, vi håber dette er med til at kunne give de svar vores klienter søger efter.
Hvad er en rotatorcuff-læsion?
En skade på en eller flere af de sener, der udgør rotatorcuffen i skulderen. Disse sener forbinder musklerne til knoglerne og er afgørende for skulderens stabilitet og bevægelse.
Hvad er symptomerne på en rotatorcuff-læsion?
Typiske symptomer inkluderer smerte ved løft af armen, svaghed i skulderen, smerter om natten, og nedsat bevægelighed i skulderleddet.
Hvordan diagnosticeres en rotatorcuff-læsion?
Lægen kan udføre en fysisk undersøgelse og ofte bestille billeddiagnostik som røntgen, ultralyd eller MR-scanning for at bekræfte diagnosen.
Hvad forårsager en rotatorcuff-læsion?
Skaden kan opstå som følge af akut traume, gentagne belastninger, slid og aldring, eller som en del af en degenerativ proces.
Hvordan behandles en rotatorcuff-læsion?
Behandlingsmuligheder inkluderer hvile, is, fysioterapi, smertestillende medicin, kortisoninjektioner og i svære tilfælde, kirurgisk reparation.
Er kirurgi altid nødvendigt?
Ikke altid. Mange rotatorcuff-læsioner kan behandles med konservativ behandling, afhængigt af skadens omfang og patientens symptomer.
Hvilke øvelser kan hjælpe?
Øvelser, der styrker skuldermuskulaturen, som fx eksterne og interne rotationer med elastik, er ofte anbefalede. En fysioterapeut kan tilpasse et program efter patientens behov.
Hvor lang tid tager det at komme sig?
Helingstiden varierer, men konservativ behandling kan tage fra nogle uger til flere måneder. Efter kirurgi kan fuld genoptræning tage 6-12 måneder.
Hvordan kan jeg forebygge en rotatorcuff-læsion?
At undgå gentagne belastninger, lave styrkeøvelser for skulderen, og bruge korrekt løfteteknik kan hjælpe med at forebygge skader.
Hvornår skal jeg søge læge?
Det er en god idé at søge læge, hvis du oplever vedvarende smerter, svaghed, eller nedsat bevægelighed, der ikke forbedres med hvile og egenbehandling.
Hos Hansen Fysioterapi kræver det ingen henvisning fra din læge for at starte et behandlingsforløb. Vi har valgt at stå uden for den offentlige sygesikring, og det er et bevidst valg. Denne beslutning giver os mulighed for at fokusere fuldt ud på dig som klient – uden at være begrænset af tidsmæssige restriktioner eller faste rammer.
Hos Hansen Fysioterapi arbejder vi med manuelle teknikker, der har til formål at forbedre ledbevægelighed, løsne spændinger i muskler og skabe balance i kroppen. Denne tilgang kan hjælpe med at lindre smerter, forbedre blodcirkulationen og reducere stivhed i kroppen. Vores behandling fokuserer på hele kroppens funktion, hvilket betyder, at spændinger og ubalancer, der opstår andre steder i kroppen, også bliver behandlet for at sikre en helhedsorienteret løsning.
Når der er kommet balance og ro i kroppen, kan vi med fysioterapi fokuserer på at lindre smerter, forbedre kroppens bevægelighed og styrke de muskler, der støtter kroppen. Strækøvelser anbefales ofte for at bevare fleksibiliteten og forhindre stivhed i muskler og led. Samtidig kan styrkeøvelser for core-området, ryggen og maven hjælpe med at opbygge stabilitet og forebygge fremtidige problemer. Alt træning og behandling tilpasses individuelt, så det passer til den enkeltes behov og aktivitetsniveau, hvilket sikrer en målrettet og effektiv indsats.
Kroniske smerter er udfordrende at behandle, men terapier som PEMF, fokuseret shockwave og HLLT har vist lovende resultater. PEMF stimulerer vævsheling og blodcirkulation, shockwave-terapi reparerer lokale skader og nedbryder forkalkninger, mens HLLT fremmer dybdegående heling og reducerer inflammation. Kombinationen af disse metoder giver en omfattende tilgang, der målretter smerteårsagen og forbedrer livskvaliteten for personer med kroniske smerter.
Hvorfor komplementerer de hinanden?
Kombinationen af manuel behandling og fysioterapi er særligt effektiv, fordi de arbejder i synergi. Den manuelle behandling skaber de bedste betingelser for kroppen ved at frigøre spændinger og genoprette bevægelighed. Når kroppen er i balance, kan fysioterapien bygge videre med træning, der styrker musklerne og skaber varige forbedringer.
Denne kombination gør det muligt både at lindre akutte smerter og forebygge fremtidige problemer, hvilket skaber en varig forbedring af din krops funktion og livskvalitet. Hos Hansen Fysioterapi får du derfor en behandling, der er mere end symptomlindring – det er en investering i din krops langsigtede sundhed og velvære.
Vi har et helhedsorienteret tilgang til behandling og fokuserer på at forbedre bevægelse, og balance i kroppen hos den enkelte.
Vi forbeholder os retten til at aflyse eller lave ændringer af dine aftalte tider med dagsvarsel.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes