Hos Hansen Fysioterapi tror vi på, at den bedste behandling er en kombination af forskellige tilgange, der arbejder sammen for at opnå optimale resultater. Derfor kombinerer vi manuel behandling og fysioterapi for at skabe en helhedsorienteret løsning, der både genopretter kroppens balance og opbygger dens styrke.
Vi har hos Hansen Fysioterapi samlet de mest Googlede FAQ for diagnosen MORBUS BECHTEREW, vi håber dette er med til at kunne give de svar vores klienter søger efter.
Hvordan føles rygsøjlegigt?
Rygsøjlegigt, især Morbus Bechterew, kan føles som en konstant, dyb smerte og stivhed i rygsøjlen, typisk om morgenen eller efter hvile. Smerten kan forværres om natten og lindres ved bevægelse.
Hvad er forskellen på rygsøjlegigt og Morbus Bechterew?
Morbus Bechterew er en specifik type rygsøjlegigt, kendt som ankyloserende spondylitis. Rygsøjlegigt kan dog dække over flere tilstande, hvor inflammation i rygsøjlen er et fælles træk.
Er Morbus Bechterew leddegigt?
Nej, Morbus Bechterew er ikke det samme som leddegigt, selvom begge er autoimmune sygdomme. Leddegigt påvirker primært kroppens perifere led, mens Morbus Bechterew primært påvirker rygsøjlen og bækkenleddene.
Kan rygsøjlegigt gå væk?
Rygsøjlegigt, især kroniske former som Morbus Bechterew, kan ikke helbredes. Symptomerne kan dog behandles og lindres med medicin, kropsterapeutisk behandling, træningsterapi samt generelle livsstilsændringer.
Hvordan finder jeg ud af, om jeg har rygsøjlegigt?
En læge kan diagnosticere rygsøjlegigt ved at vurdere symptomer, tage blodprøver og foretage billeddiagnostik som røntgen eller MR-scanning.
Hvordan starter rygsøjlegigt?
Det starter ofte med smerter og stivhed i nedre del af ryggen eller bækkenområdet, som kan blive værre om morgenen og aftage ved aktivitet.
Hvordan opdager man rygsøjlegigt?
Rygsøjlegigt opdages gennem en kombination af symptomer, blodprøver og billeddiagnostik. En tidlig diagnose er vigtig for at mindske skade på rygsøjlen.
Kan man arbejde med rygsøjlegigt?
Ja, mange mennesker med rygsøjlegigt kan fortsætte med at arbejde, men det kan kræve tilpasninger. Fysioterapi og ergonomiske hjælpemidler kan hjælpe med at håndtere symptomer.
Hvad gør man ved rygsøjlegigt?
Behandlingen kan omfatte medicin for at reducere inflammation, fysioterapi for at styrke muskler og bevare bevægeligheden, og livsstilsændringer for at støtte kroppen.
Hvor har man ondt ved rygsøjlegigt?
Smerterne opstår typisk i nedre ryg, bækken, og kan nogle gange sprede sig op langs rygsøjlen. Stivhed og smerter kan også påvirke nakken og brystkassen.
Hos Hansen Fysioterapi kræver det ingen henvisning fra din læge for at starte et behandlingsforløb. Vi har valgt at stå uden for den offentlige sygesikring, og det er et bevidst valg. Denne beslutning giver os mulighed for at fokusere fuldt ud på dig som klient – uden at være begrænset af tidsmæssige restriktioner eller faste rammer.
Hos Hansen Fysioterapi arbejder vi med manuelle teknikker, der har til formål at forbedre ledbevægelighed, løsne spændinger i muskler og skabe balance i kroppen. Denne tilgang kan hjælpe med at lindre smerter, forbedre blodcirkulationen og reducere stivhed i kroppen. Vores behandling fokuserer på hele kroppens funktion, hvilket betyder, at spændinger og ubalancer, der opstår andre steder i kroppen, også bliver behandlet for at sikre en helhedsorienteret løsning.
Når der er kommet balance og ro i kroppen, kan vi med fysioterapi fokuserer på at lindre smerter, forbedre kroppens bevægelighed og styrke de muskler, der støtter kroppen. Strækøvelser anbefales ofte for at bevare fleksibiliteten og forhindre stivhed i muskler og led. Samtidig kan styrkeøvelser for core-området, ryggen og maven hjælpe med at opbygge stabilitet og forebygge fremtidige problemer. Alt træning og behandling tilpasses individuelt, så det passer til den enkeltes behov og aktivitetsniveau, hvilket sikrer en målrettet og effektiv indsats.
Hvorfor komplementerer de hinanden?
Kombinationen af manuel behandling og fysioterapi er særligt effektiv, fordi de arbejder i synergi. Den manuelle behandling skaber de bedste betingelser for kroppen ved at frigøre spændinger og genoprette bevægelighed. Når kroppen er i balance, kan fysioterapien bygge videre med træning, der styrker musklerne og skaber varige forbedringer.
Denne kombination gør det muligt både at lindre akutte smerter og forebygge fremtidige problemer, hvilket skaber en varig forbedring af din krops funktion og livskvalitet. Hos Hansen Fysioterapi får du derfor en behandling, der er mere end symptomlindring – det er en investering i din krops langsigtede sundhed og velvære.
Vi har et helhedsorienteret tilgang til behandling og fokuserer på at forbedre bevægelse, og balance i kroppen hos den enkelte.