DIN SUNDHED ER VORES PRIORITET


Hos Hansen Fysioterapi kræver det ingen henvisning fra din læge for at starte et behandlingsforløb. Vi har valgt at stå uden for den offentlige sygesikring, og det er et bevidst valg. Denne beslutning giver os mulighed for at fokusere fuldt ud på dig som klient – uden at være begrænset af tidsmæssige restriktioner eller faste rammer.

FAQ for TRAUMATISK SKADE I BÆKKENET

Vi har hos Hansen Fysioterapi samlet de mest Googlede FAQ for diagnosen TRAUMATISK SKADE I BÆKKENET, vi håber dette er med til at kunne give de svar vores klienter søger efter. 

Hvad er en traumatisk skade i bækkenet?

Det er en skade på bækkenets knogler, led eller bløde væv som følge af et direkte traume, som fx bilulykker, fald fra højde eller sportsskader.


Hvad er symptomerne på en bækkenskade?

Symptomer inkluderer smerter i bækkenområdet, hævelse, blå mærker, vanskeligheder ved at gå eller stå, og i alvorlige tilfælde blod i urinen.


Hvordan diagnosticeres en traumatisk bækkenskade?

Diagnosen stilles ved en fysisk undersøgelse, røntgenbilleder, CT-scanning eller MR for at evaluere omfanget af skaden.


Hvor alvorlige er bækkenskader?

Bækkenskader varierer fra mindre brud eller forstrækninger til livstruende frakturer, som kan skade organer eller blodkar.


Hvordan behandles en traumatisk bækkenskade?

Behandling afhænger af skadens omfang og kan omfatte smertestillende medicin, fysioterapi, kirurgi eller immobilisering ved hjælp af bækkenbind.


Kan en bækkenskade hele af sig selv?

Mindre skader kan hele med hvile og rehabilitering, mens alvorlige brud kræver medicinsk intervention.


Hvor lang tid tager det at komme sig efter en bækkenskade?

Helingstiden varierer fra uger til måneder, afhængigt af skadens alvor og behandlingens effektivitet.


Hvilke komplikationer kan opstå efter en bækkenskade?

Komplikationer inkluderer kroniske smerter, nerveskader, blodpropper, bækkensymfysedysfunktion og i sjældne tilfælde permanent nedsat mobilitet.


Hvordan kan jeg forebygge bækkenskader?

Forebyggelse inkluderer at bruge sikkerhedsudstyr under sport, styrketræning for balance og stabilitet samt at undgå risikofyldte aktiviteter uden foranstaltninger.


Hvornår bør jeg søge læge for en bækkenskade?

Du bør søge lægehjælp straks efter et traume, hvis du oplever svære smerter, problemer med mobilitet, eller hvis der er tegn på intern skade som blod i urinen.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Hos Hansen Fysioterapi tror vi på, at den bedste behandling er en kombination af forskellige tilgange, der arbejder sammen for at opnå optimale resultater. Derfor kombinerer vi manuel behandling og fysioterapi for at skabe en helhedsorienteret løsning, der både genopretter kroppens balance og opbygger dens styrke.

Manuel behandling og balance


Hos Hansen Fysioterapi arbejder vi med manuelle teknikker, der har til formål at forbedre ledbevægelighed, løsne spændinger i muskler og skabe balance i kroppen. Denne tilgang kan hjælpe med at lindre smerter, forbedre blodcirkulationen og reducere stivhed i kroppen. Vores behandling fokuserer på hele kroppens funktion, hvilket betyder, at spændinger og ubalancer, der opstår andre steder i kroppen, også bliver behandlet for at sikre en helhedsorienteret løsning.

Styrkelse og mobilitet


Når der er kommet balance og ro i kroppen, kan vi med fysioterapi fokuserer på at lindre smerter, forbedre kroppens bevægelighed og styrke de muskler, der støtter kroppen. Strækøvelser anbefales ofte for at bevare fleksibiliteten og forhindre stivhed i muskler og led. Samtidig kan styrkeøvelser for core-området, ryggen og maven hjælpe med at opbygge stabilitet og forebygge fremtidige problemer. Alt træning og behandling tilpasses individuelt, så det passer til den enkeltes behov og aktivitetsniveau, hvilket sikrer en målrettet og effektiv indsats.

Kroniske smerter


Kroniske smerter er udfordrende at behandle, men terapier som PEMF, fokuseret shockwave og HLLT har vist lovende resultater. PEMF stimulerer vævsheling og blodcirkulation, shockwave-terapi reparerer lokale skader og nedbryder forkalkninger, mens HLLT fremmer dybdegående heling og reducerer inflammation. Kombinationen af disse metoder giver en omfattende tilgang, der målretter smerteårsagen og forbedrer livskvaliteten for personer med kroniske smerter.

Hvorfor komplementerer de hinanden?

Kombinationen af manuel behandling og fysioterapi er særligt effektiv, fordi de arbejder i synergi. Den manuelle behandling skaber de bedste betingelser for kroppen ved at frigøre spændinger og genoprette bevægelighed. Når kroppen er i balance, kan fysioterapien bygge videre med træning, der styrker musklerne og skaber varige forbedringer.

Denne kombination gør det muligt både at lindre akutte smerter og forebygge fremtidige problemer, hvilket skaber en varig forbedring af din krops funktion og livskvalitet. Hos Hansen Fysioterapi får du derfor en behandling, der er mere end symptomlindring – det er en investering i din krops langsigtede sundhed og velvære.

Book en gratis indledende konsultation


Vi har et helhedsorienteret tilgang til behandling og fokuserer på at forbedre bevægelse, og balance i kroppen hos den enkelte.

unsplash