Har du låsninger, eller hævelser i knæet eller bukker knæet under dig, oplever du smerter ved gang eller ved at gå op og ned af trappe, kan det være tegn på dysfunktion af knæleddet. Typisk opstår dysfunktioner i knæet gennem high-impact traume med vrid af knæet eller gennem overbelastning over længere tid. Smerter i knæet opstår oftest under vægtbærende aktiviteter eller ved høj belastning af knæleddet.
Knæsmerter
Knæleddet er et af de store led i kroppen, som bliver påvirket med både høj belastning og kraftpåvirkning, da mange af de største muskler i kroppen hæfter både på lårbens- samt underbensknoglen og påvirker knæleddet med stor kraftoverførsel samt vægtbæring.
Generelt opstår mange knæproblematikker grundet overbelastning eller manglende stabilitet, men kan også skyldes strukturelle forandringer såsom degenerative forandringer, menisk-, korsbånds- samt ledbåndssskader m.m.
Oftest opstår smerter gennem belastning af knæleddet, hvor der kan opleves smerter ved fx at gå op og ned af trappe, almindelig gang, smerter ved hurtige retningsskift eller ved vægtbelastende aktiviteter. Ved dysfunktion af knæet, kan der ligeledes være tale om hævelser i og omkring knæleddet, eventuelle låsninger af knæ samt følelse af knæleddet bukker sammen under en.
Hos Hansen Fysioterapi ydes der manuel behandling, der fokuserer på at genoprette kroppens naturlige balance ved at identificere og adressere biomekaniske dysfunktioner i kroppen.
Kombinationen af behandling, træning samt patientuddannelse er efter vores erfaring yderst effektiv.
SLIDGIGT I KNÆET (ARTROSE)
Slidgigt i knæet (knæartrose) er en kronisk lidelse, hvor brusken i knæleddet gradvist nedbrydes. Typiske symptomer er smerter, stivhed og hævelse, der kan forværres ved belastning.
MENISK SKADE
En meniskskade opstår typisk ved vrid eller overbelastning af knæet, ofte i forbindelse med sport. Symptomer inkluderer smerter, hævelse, låsninger og nedsat bevægelighed. Hurtig diagnose og korrekt behandling er afgørende for at genoprette knæets funktion og undgå langvarige komplikationer.
PATELLAFEMORALE SMERTER
Patellarfemoralt syndrom som er uspecifikke smerter i og omkring knæet, oftest forårsaget af overbelastning. Vi ser det ofte hos børn og unge mennesker med generelt højt aktivitetsniveau.
KORSBÅNDSSKADER
Ledbånds- samt korsbåndsskader oftest opstået efter traumatisk skade, meget ofte ser vi korsbåndsskader, med enten total eller delvis ruptur af det forreste korsbånd, som giver instabilitet i knæet. Hurtig diagnose og korrekt behandling er afgørende for at genoprette knæets funktion og undgå langvarige komplikationer.
LØBERKNÆ (ILIOTIBIALSYNDROM)
Løber knæ er smerter løbende på ydersiden af lårbenet langs den sene vi kalder tractus iliotibialis, som løber fra hoftekammen og hele vejen ned til knæet. Oftest er smertetilstanden forårsaget af betændelsestilstand i selve senen eller i den slimsæk, der sidder lige under senen. Ofte er symptomer opstået efter langvarig aktiviteter såsom gang, cykling eller løb.
SPRINGERKNÆ (PATELLA TENDINOPATI)
Springer knæ er en irritationstilstand i den store lårmuskel sene, hvor musklen er blevet overbelastet. Når senen overbelastes gentagende gange, kan der opstå små brister i muskelvævet, som kan give inflammation som medfører smerter og irritation i og omkring knæet.
BAKERS CYSTE
Bakers cyste er en væskefyldt hævelse i knæhasen, ofte forårsaget af ledproblemer som slidgigt eller meniskskader. Symptomer inkluderer smerter, stivhed og en mærkbar bule bag knæet. Tilstanden kan forværres ved fysisk aktivitet.
SLIMSÆK BETÆNDELSE (BURSITIS)
Slimsækbetændelse (bursitis) i knæet opstår, når slimsækken, der beskytter og mindsker friktion mellem knæets strukturer, bliver betændt. Symptomer inkluderer smerter, hævelse og varme omkring knæet, ofte forværret ved bevægelse. Tilstanden skyldes typisk overbelastning, traume eller infektion.
OSGOOD-SCHLATTER SYNDROM
Osgood-Schlatter syndrom er en overbelastningsskade, der rammer unge under vækstspurten, ofte aktive i sport. Tilstanden skyldes gentagne træk i senen ved knæets hæfte på skinnebenet, hvilket fører til smerter og hævelse under knæskallen. Symptomerne forværres ved fysisk aktivitet.
Hos Hansen Fysioterapi kræver det ingen henvisning fra din læge for at starte et behandlingsforløb. Vi har valgt at stå uden for den offentlige sygesikring, og det er et bevidst valg. Denne beslutning giver os mulighed for at fokusere fuldt ud på dig som klient – uden at være begrænset af tidsmæssige restriktioner eller faste rammer.
Hos Hansen Fysioterapi arbejder vi med manuelle teknikker, der har til formål at forbedre ledbevægelighed, løsne spændinger i muskler og skabe balance i kroppen. Denne tilgang kan hjælpe med at lindre smerter, forbedre blodcirkulationen og reducere stivhed i kroppen. Vores behandling fokuserer på hele kroppens funktion, hvilket betyder, at spændinger og ubalancer, der opstår andre steder i kroppen, også bliver behandlet for at sikre en helhedsorienteret løsning.
Når der er kommet balance og ro i kroppen, kan vi med fysioterapi fokuserer på at lindre smerter, forbedre kroppens bevægelighed og styrke de muskler, der støtter kroppen. Strækøvelser anbefales ofte for at bevare fleksibiliteten og forhindre stivhed i muskler og led. Samtidig kan styrkeøvelser for core-området, ryggen og maven hjælpe med at opbygge stabilitet og forebygge fremtidige problemer. Alt træning og behandling tilpasses individuelt, så det passer til den enkeltes behov og aktivitetsniveau, hvilket sikrer en målrettet og effektiv indsats.
Kroniske smerter er udfordrende at behandle, men terapier som PEMF, fokuseret shockwave og HLLT har vist lovende resultater. PEMF stimulerer vævsheling og blodcirkulation, shockwave-terapi reparerer lokale skader og nedbryder forkalkninger, mens HLLT fremmer dybdegående heling og reducerer inflammation. Kombinationen af disse metoder giver en omfattende tilgang, der målretter smerteårsagen og forbedrer livskvaliteten for personer med kroniske smerter.
Hvorfor komplementerer de hinanden?
Kombinationen af manuel behandling og fysioterapi er særligt effektiv, fordi de arbejder i synergi. Den manuelle behandling skaber de bedste betingelser for kroppen ved at frigøre spændinger og genoprette bevægelighed. Når kroppen er i balance, kan fysioterapien bygge videre med træning, der styrker musklerne og skaber varige forbedringer.
Denne kombination gør det muligt både at lindre akutte smerter og forebygge fremtidige problemer, hvilket skaber en varig forbedring af din krops funktion og livskvalitet. Hos Hansen Fysioterapi får du derfor en behandling, der er mere end symptomlindring – det er en investering i din krops langsigtede sundhed og velvære.
Vi har et helhedsorienteret tilgang til behandling og fokuserer på at forbedre bevægelse, og balance i kroppen hos den enkelte.
Vi forbeholder os retten til at aflyse eller lave ændringer af dine aftalte tider med dagsvarsel.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes